BUKU KITAB ADAB PEREMPUAN

KITAB ADAB PEREMPUAN

Kitab Adab Perempuan merupakan antara karya klasik karangan Ahmad Bin Yaakob Al-Johori. Karya ini di hasilkan pada tahun 1926 bersempena hari kelahiran yang ke 53 Sultan Ibrahim al-Mashur ibni al-Marhum Sultan Abu Bakar Khalil Sultan Johor ke 2. Kitab ini merupakan teks bacaan dan rujukan di sekolah-sekolah agama perempuan di negeri Johor pada awal abad ke-20.


Walaupun karya ini sudah hampir 100 tahun namun isi kandungannya sangat benilai, kerana ia mengupas suatu yang sangat penting berkaitan peranan wanita dalam keluarga dan masyarat secara khusus peranan yang perlu dilakukan sebagai isteri dan ibu. Di tulis semula dalam versi rumi dan disertakan versi jawi oleh Akademi Jawi Malaysia.


Antara topik-topik menarik adalah;

Konsep Perkahwinan, Adab memilih suami, Haq Isteri wajib atas suami, Haq Suami wajib atas isteri, Talaq, Mendidik Anak-anak, Kanak-akanak baru lahir, Penyusuan, Cerai Susu, Didik Adab dan banyak lagi tajuk-tajuk yang sangat releven dengan penjagaan dan pengasuhan anak yang ramai remaja wanita hari ini tidak tahu.


Mengekalkan gaya penulisan klasik yang mudah difaham disamping disertakan manuskrip asal dalam versi tulisan jawi. Berketabalan 277 mukasurat dengan 145 mukasarat versi tulisan rumi dan bakinya versi tulisan jawi.


Sangat disarankan untuk dimiliki oleh para ibu untuk menjadi bacaan dan rujukan untuk diri sendiri dan mendidik serta membimbing anak remaja wanita mengetahui dan memahami peranan yang perlu dilakukan oleh seorang wanita apabila menjadi ibu di masa akan datang.


Buku ini sangat disarankan dimiliki oleh Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki, Personaliti Dakwah Keibubapaan dan Kekeluargaan.


Dapatkan sekarang dengan harga adalah RM55.00 dan kos penghantaran RM10.00 


Sekian terima kasih

Akademi Keluarga Fitrah

www.isfadiah.net

www.bijakparenting.comPerhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
KITAB ADAB PEREMPUAN
JUMLAH

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel fitrahguidance@gmail.com di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaFitrah Guidance & Consultancy
No. Akaun562889109097
Buka Maybank2u