365 TIPS DIDIK ANAK GAYA NABI

365 TIPS DIDIK ANAK GAYA NABI

BUKU 365 TIPS DIDIK ANAK GAYA NABI

 

Firman Allah S..W.T dalam surah al-Ahzab ayat 21 yang bermaksud:

Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan Allah dan hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang)

 

Firman Allah dalam surah Yusuf ayat 11 yang bermaksud;

“Demi sesungguhnya, kisah Nabi-nabi itu mengandungi pelajaran yang mendatangkan iktibar bagi orang-orang yang mempunyai akal fikiran. (Kisah Nabi-nabi yang terkandung dalam Al-Quran) bukanlah ia cerita-cerita yang diada-adakan, tetapi ia mengesahkan apa yang tersebut di dalam Kitab-kitab agama yang terdahulu daripadanya, dan ia sebagai keterangan yang menjelaskan tiap-tiap sesuatu, serta menjadi hidayah petunjuk dan rahmat bagi kaum yang (mahu) beriman”.

 

Dua ayat di atas jelas menunjukkan bahawa para Nabi dan Rasul adalah menjadi contoh terbaik bagi umat manusia dalam semua urusan sesuai dengan tugas mereka sebagau utusan Allah s.w.t.

 

Cuba kita renungkan sejenak, bagaimana kita mendidik dan membesarkan anak-anak kita? Apakah panduan yang kita gunakan? Siapakah contoh dan ikutan kita? Apakah cara dan pendekatan yang kita gunakan.

 

Yakinlah, tiada suatu yang lebih baik dari apa yang disarankan dan ditunjukkan oleh para Rasul dan para Nabi  dalam urusan hidup di dunia ini.

 

Jom selami cara dan pendekatan para Nabi mendidik dan membesarkan anak-anak meraka.

Dapatkan buku 365 TIPS DIDIK ANAK GAYA NABI hasil karya Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki, Personaliti Dakwah Keluarga dan Keibubapaan. Berkongsi tips bagaimana  mendidik anak dengan cara yang diakukan oleh para Nabi solawatullahu alaihim.

 

Eksklusif untuk anda buku yang ditandangani oleh penulis buku, Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki


Selamat membaca. semoga menjadi ibubapa terbaik buat anak-anak tersayang, anak-anak yang menjadi penyejuk mata hati ibu dan ayah, sentiasa mendoakan kedua ibubapanya.

"Baik Keluarga, Baiklah Masyarakat"

 

Salam hormat,

Ustazah Isfadiah Mohd Dasuki

Pengarah Akademi Keluarga Fitrah

019-3897089

www.isfadiah.net

 

BUKU 365 TIPS DIDIK ANAK GAYA NABI

Hanya RM23.00 sahaja dan kos pos RM10.00Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
365 TIPS DIDIK ANAK GAYA NABI
JUMLAH

Kos Penghantaran

JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

BUTIRAN PEMBAYARAN